Xarxa anti-meteorit del planell de Mereig

Xarxa protectora en previsió de l’impacte d’un meteorit a Andorra. Una xarxa de més de 200 metres quadrats servirà per esmorteir i documentar el primer meteorit que probablement pugui caure a Andorra, concretament al Planell de Mereig. Tot i que les probabilitats són molt reduïdes, la intervenció d’Albert Gusi pretén focalitzar en aquest indret el punt de recollida de meteorits. (a)

Una bàscula enterrada al centre de la xarxa servirà per mesurar el pes del meteorit en cas de caiguda. Unes cadires al voltant de la xarxa permetran que els espectadors puguin estar pendents de la caiguda còmodament asseguts.

(a) Si bé, “la majoria dels meteorits es desintegren en incorporar-se en l’atmosfera terrestre; no obstant això, s’estima que 100 meteorits de mida diversa (des de petits còdols fins a grans roques de la mida d’una pilota de bàsquet) entren a la superfície terrestre cada any, dels quals normalment només se’n recuperen 5 o 6. Pocs meteorits són prou grans per crear cràters que evidenciïn un impacte.”*

*Text extret de la Wiquipèdia